Vinnarbana Americano

Fyra onsdagar i juli under veckorna 28-31 arrangerar vi Vinnarbana Americano. Vi spelar i två olika grupper för att få så jämna matcher som möjligt. Första gruppen vänder sig till spelare i nivå 3-4 och den andra gruppen spelare på nivå 4-6 enligt MATCHI-skalan.

Nivå: 3-4
Datum: 10/7, 17/7, 24/7 och 31/7
Tid: 17:00 – 18:30
Antal platser: 8
Pris: 100 kr (bollar ingår)

Nivå: 4-6
Datum: 10/7, 17/7, 24/7 och 31/7
Tid: 18:30 – 20:00
Antal platser: 8
Pris: 100 kr (bollar ingår)

Anmälan: Senast 24 timmar innan spel till per-fredrik.carlsson@forsen.com
Samling 15 minuter innan för genomgång av spelform.
Betalinfo: Skickas ut när plats bekräftats
Övrigt: Man anmäler sig som enskild spelare, ej som par

Osäker på vilken nivå man tillhör eller om du har andra frågor? Kontakta Per-Fredrik

Vad är Vinnarbana Americano?
Vinnarbana Americano är en variant av Cup Americano där det gäller att kämpa sig till Vinnarbanan. På vinnarbanan gäller det att försvara sin position, så att man står som vinnare på vinnarbanan i sista spelomgången. Spelarna lottas i spelomgång 1 och det är slumpen som avgör tilldelning av bana, med- och motspelare. Vid vinst så flyttas spelarna upp en bana och de byter medspelare. Vid förlust så flyttas de ner en bana och byter medspelare. (Vinst på vinnarbanan innebär att spelaren behåller sin plats på vinnarbanan. Dock så kommer vinnarna får spela med varsin utmanare i nästa match.) Målet är att stå som vinnare i sista matchen på vinnarbanan när tiden gått ut, speltid 1,5 timme. Inga matcher får sluta oavgjort. Spela om 24 poäng (eller 24+1) Golden Point vid lika resultat.

Vid varje ny match byter man spelpartner. Vid vinst flyttar vinnarna upp en bana OCH byter partner. Förlorarna flyttar ner en bana OCH byter partner. En seger på ”vinnarbanan” innebär att spelarna behåller sin plats, men de kommer att spela med nya lagkamrater i nästa match.

Om det bara blir 4 anmälda kör vi på en bana med rullande schema. Den som fått flest poäng står som vinnare.

Hoppas vi ses!